онлайн консултиране, Петя Георгиева, психолог, Пловдив
онлайн консултиране с Петя Георгиева – психолог, Пловдив

 Онлайн консултирането е сравнително нов метод  на психологична помощ.

Онлайн консултацията е по-известна и като Е-консултация и представлява анонимен, доверителен, но съвсем реален терапевтичен процес. Той се извършва тук и сега.

Полезно е, когато:

Имате трудности с придвижването на големи разстояния или дискомфорт при пътуване. По този начин спестявате време, защото липсва придвижването до кабинета на психолога, което пък  струва пари. Това важи особено за градовете с много население, където разстоянието до кабинета на психолога може да е твърде голямо.

Живеете в чужбина. Вие можете да разговаряте спокойно и да обсъждаме проблемите, които Ви тревожат. Много българи, които се намират в друга страна, понякога изпитват потребност от споделяне, изслушване, помощ, но на български език, защото се затрудняват да говорят  езика, на който хората от съответната държава разговарят.

Живеете в населено място, където услугите на психолог не са добре развити или въобще не съществуват. Благодарение на онлайн терапията се осигурява на клиентите достъп до специалисти извън тези райони.

Каква е целта на този тип консултиране:

Методиката и процедурата използвана в онлайн консултирането е същата както в кабинета на психолога. Първият разговор има за цел оценяването на ситуацията и проблема, както и възможностите за неговото решаване. Следва изготвяне на индивидуален план за работа, който се определя от естеството на проблема, конкретните обстоятелства и предпочитанията на клиента.

Честотата на разговорите се договаря в зависимост от проблема, потребностите и възможностите на клиента, като най-често са ежеседмични.

*Услугата се извършва по скайп след предварително записан и платен час.

*Сесиите се заплащат предварително по банков път.

*НОВО! За ваше максимално улеснение сесиите могат да се заплащат вече и от най-близкия до вас офис на Еконт или Изи Пей !!!  

Spread the love