връзки, раздели, секс

Искаме всичко или всъщност не – искаме най-доброто и нищо по-малко от това. Искаме да получим, но не сме готови да дадем – безусловно и ей така, от сърце. Искаме връзка, но готови ли сме всъщност за нея и знаем ли какво наистина значи партньорството? Защо днес е толкова сложно да запазим отношенията си? Защо толкова често се разделяме? Защо се оказва, че съвременните хора сякаш са неспособни на трайни и дълбоки отношения. Забравихме ли как да обичаме или още по-лошо – какво е любов?

Ние не сме готови.

Не сме готови на жертви, на компромиси, на безусловна любов. Не сме готови да дадем всичко от себе си заради връзката си. Ние искаме всичко във връзката ни да е лесно, леко, ако може никога да не се натоварваме и ако може винаги да е хубаво. Ние сме изискани лентяи. Достатъчно ни е едно препятствие и вдигаме ръце. Ние не позволяваме на любовта да се развива, просто защото си тръгваме прекалено рано.

Ние не търсим любов.

Ние търсим силни преживявания. Искаме човек, с когото да излизаме и да се забавляваме, а не някой, който да ни разбира дори когато мълчим. Прекарваме време заедно, но не създаваме спомени. Не искаме да живеем скучно. Не искаме партньор за цял живот, а просто такъв, с който да ни е добре тук и сега. А това е толкова временно… Когато страстта угасне, разбираме, че никой не ни е подготвил за обикновения живот. Ние не вярваме в прелестта на предсказуемостта, тъй като сме твърде заслепени от жаждата за приключения.

Ние се потапяме в лудостта на градския живот, без да оставим място за любовта. Нямаме време за любовта. Нямаме търпение. Ние сме заети хора с важни материални мечти. И любовта някак си не се вписва… а и нали, когато обичаме истински, ще станем уязвими, слаби, чупливи, ще покажем емоции, а това не е много  „авторитетно“.

Ние търсим моментно удоволствие. Веднага.

Когато постнем нещо онлайн, веднага чакаме лайкове. Когато избираме професия – искаме признание и растеж веднага. А когато избираме човек – чакаме голяма любов. Ние искаме зрялост в отношенията, а тя идва с времето. Търсим емоционална връзка, а тя се развива с години. Само че ние искаме всичко това сега. Веднага. Защото нямаме нито време, нито търпение.

Ние предпочитаме да пропилеем един час със стотици хора, вместо да прекараме цял ден с един човек. Ние знаем, че винаги имаме избор. Имаме варианти. Ние сме социални хора. Повече вярваме в срещите с хора, отколкото в запознанствата с тях. Ние сме алчни. Искаме да имаме всичко. Лесно започваме отношения при най-малкото привличане, но и лесно си тръгваме – веднага щом намерим „нещо по-добро“. Дори не се опитваме да намерим „по-доброто“ в този човек. Искаме веднага да стане идеалният.

Срещаме много хора, но рядко даваме истински шанс. Ние сме лесно и вечно разочаровани от другите.

връзки, секс, раздели
Photo credit:
brightside.me

Никой не е достатъчно добър да покрие нашите очаквания. Технологиите ни сближават толкова, че вече се задушаваме. Физическото ни присъствие е заменено от съобщения, чат, видео разговори… Ние не чувстваме необходимост да прекарваме времето си заедно. И без това имаме твърде много приятели и ангажименти, защо ни е още един „ангажимент“. Бягаме от взаимността, от споделеността във връзката, а вместо това съзнателно или не, се съсредоточаваме върху това какво нашия партньор НЕ прави както искаме, влизаме в режим „критика“ и нереалистични очаквания.

Ние сме хора, които не стоят дълго време на едно място.

Страхуваме се от обвързване. Дори вярваме, че не сме създадени за отношения. Не искаме да се „установим“. Тази мисъл дори ни плаши. И си тръгваме. Презираме постоянството като социално зло. Предпочитаме да вярваме, че сме по-различни от другите. Предпочитаме да мислим, че не се подчиняваме на социалните норми. Искаме ние да доминираме, ние да сме водещите във връзката, без да си даваме сметка, че сме ДВАМА и че в истинската любов егото не струва, просто не е важно.

Ние сме поколението на лесния и достъпен секс и бързите раздели.

Ние сме поколение, което се нарича „сексуално разкрепостено“. Ние отделяме секса от любовта. Или поне така си мислим. Най-напред се занимаваме със секс, а после решаваме искаме ли да бъдем с този човек. За нас сексът е като да излезем да пийнем по нещо – просто за удоволствие, макар и временно. Дори имаме специални понятия като „свободни отношения“, „секс за една вечер“ и „секс без обвързване“…

Ние сме твърде разумни за любовта.

Всъщност ние сме поколение, което се ръководи само от логиката. Ние вече не знаем как да обичаме безумно, не сме готови да прекосим земята, за да се срещнем с любимия. Дори напротив, разделяме се от разстояние. Пресметливи сме, недоволни от другия, вечно виждащи проблемите и склонни на забележки и критика.

Ние не искаме да бъдем уязвими.

Ние сме поколението, което се страхува да се влюбва, да се жени, да се проваля, да чувства болка, да разбие сърцето си… Не допускаме никого до себе си и не се доближаваме до никого. Стоим зад високите стени, които само сме издигнали около сърцата си, чакаме любовта, но бягаме още щом се появи на хоризонта. Не искаме да оголваме душата си пред никого. И така в крайна сметка всъщност губим в играта, наречена любов, защото не се докосваме истински до нея.

Индивидуално и семейно консултиране с мен, Петя Георгиева, запазете своя час за консултация на 0895 808 174 или като използвате контактната форма.

Източник: soulpost.ru 

Времето на кратките връзки, лесния секс и бързите раздели
Spread the love

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *