jenska energiya. jenstvenost

Женственост и женска енергия

Много често, погълнати от кариерите и домашните задължения, ние забравяме за нашата женственост и женска енергия. Във всяка от нас съществуват както женска, така и мъжка енергия. Но как да засилим нашата женска енергия?

Ключът е в баланса.

Най-важното е да осъзнаваме кога в нас се проявява едната и кога – другата енергия. Най-лесно е да започнем да променяме собственото си поведение. Когато ние действаме по правилото „Аз сама” – това е мъжкият път, а когато позволяваме на мъжа да се грижи за нас, да ни помогне – това е женският път. Женската енергия е по-хаотична, мъжката – по-структурна. Балансът между мъжката и женска енергия помага на жената да остава фокусирана и събрана, постигаща резултати и поставените цели.

Обаче, ако мъжката енергия в жената се увеличава, тогава тя става твърда и волева, контролираща и взискателна. Тя започва да се конкурира с мъжа, да мери с него воля и сила. Обаче тази борба не довежда до победа. Жената потиска мъжа и мъжът губи с нея своята сила, започвайки да става по-слаб и зависим. По този начин жената започва да се уморява. Тя поема върху себе си цялата отговорност и в един момент чувства себе си изтощена, опустошена, уморена и студена. Мъжката енергия е енергията на борба и постижения, а женската – на покой и наслада.

Да забавим темпото.

Замисляли ли сте се, че жените все по-рядко носят рокли и поли, както и съвременният инструмент за забавяне на темпото – високите токчета? Да, все повече разчитаме на  дънките и кецовете, защото така можем направо да хвърчим по задачи цял ден. Е, има моменти, в които можем целенасочено да забавим темпото. Например, докато си пием кафето сутрин или докато вечеряме. Докато отиваме на среща през уикенда или докато си лакираме ноктите. Да забавим темпото и да се наслаждаваме на това наистина си заслужава отделеното време. Така директно се настройваме на честотите на женската енергия.

Време за почивка и връзка с природата.

В трудните моменти и когато стресът ни е в повече, един източник на енергия и щастие е винаги достъпен – природата. Всеки е изпитвал върху себе си благотворното влияние на контакта с природата. На всички нива връзката с природата възстановява равновесието и укрепва духа. Въпреки забързания ход на ежедневието, това е достъпен източник на спокойствие, красота, които се отразяват лечебно на нашата женственост и на целия организъм. Независмо дали ще отидете в близкия парк, някъде в планината или до морето – това са местата, в които женската енергия циркулира.

Да се наслаждаваме на живота.

Наградете се за всичките усилия, труд и упоритост. Заслужавате! Любим филм, вечеря с приятелки, концерт или изложба, подарък. Женският кръг, общуването с приятелки, релаксиращи практики ни помагат да се изпълним с повече женственост в месеца на жената и не само.

Женственост и женска енергия
Spread the love

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.