предаваме се, отказваме се, демотивация

Как да се справим с изпитанията в 5 лесни стъпки

Колкото и добре да живеем, рано или късно идва момент на изпитание. Това е неизменна част от живота ни, но как можем да се справим?

 1. Помнете, че животът е поредица от сезони. Никога нищо не е само бяло или само черно! Всяко човешко същество трябва да изтърпи студовете на няколко зими, за да стигне до красотата на най-хубавото лято. Никога не забравяйте, че зимата не продължава вечно и
  че всичко има своята цикличност.
 2. Най-голямото страдание носи най-голямата възможност за растеж. То е болезнено, докато минаваме през него, но в същото време ни трансформира и помага да станем по-добрата версия на самите нас. Когато вазата падне на пода и се напука, светлината може да проникне само през пукнатините, нали? Така е и с трудностите – единствено благодарение на тях ние разбираме колко много можем да бъдем!
 3. В трудни времена човек е склонен да губи самообладание. Когато срещнете пречки, проявете дисциплина и поддържайте режима си и ежедневните дейности. Спете достатъчно, спазвайте своите лични граници, хранете се правилно. Правете упражнения. Прекарвайте достатъчно време сред природата и непременно правете всичко, което зависи от вас, за да поддържате и четирите си апсекти на личността – ума, тялото, емоциите и духа – в добра форма.
 4. Позволете си да чувствате! Не отричайте емоциите, които усещате във вас, изживейте ги докрай, защото това, че ги контролирате или криете, не ги кара да изчезнат. Те продължават да съществуват и дори да разрушават.
 5. По време на изпитания, позитивното мислене може да навреди! Ако проявяваме позитивно мислене в такъв момент, означава да отречем действителността, което определено няма да ни помогне в справянето с изпитанията. Изживявайте докрай
  чувствата на обида, гняв, тъга или друго. Няма нищо лошо или срамно да ги изпитвате. Само след като успеем да ги преработим, ние можем да продължим пълноценно и с лекота живота си. Ако ви е трудно да направите това сами, обърнете се към специалист. А едва
  след като успеете да преработите тези емоции, ще получите възможност да се освободите от тях и да продължите с лекота и облекчение напред!

 

Как да се справим с изпитанията в 5 лесни стъпки
Spread the love

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.