Лиз Бурбо: седемте правила на емоционалното здраве

Лиз Бурбо е основател на Училището за личностно израстване „Слушай тялото си” – един от най-големите изследователски центрове в света за душевно и физическо здраве. Нейното учение, базирано на взаимовръзката и баланса между физическото и емоционалното равнище, я прави един от духовните водачи на нашето време. Ето какво ни разкрива тя в своите седем правила на емоционалното здраве:

1. Носете цветни дрехи.
Хора, които носят предимно черни дрехи, по принцип страдат от така наречената „травма на отхвърления“. По този начин сякаш те се опитват да намалят степента на изпитваните от тях страдания. Та нали черният цвят прекъсва възможността човек да почувства околния свят. Но „черноризците“ забравят нещо много важно – околният свят и присъстващите в него също не могат да почувстват тях самите.

2. Пийте повече вода.
Припомняме ви, че всички видове течности, изпивани най-често през деня, като кафе, сок и газирани напитки, не влизат в задължителните за организма ви два литра вода, които трябва да поемате за едно денонощие. Водата трябва да е просто вода – от природата. Тя ще ви помогне да се очистите от киселините, производни на практика почти на всички поемани от нас храни.

3. Бъдете внимателни към собствените си мисли.
Не забравяйте, че вие никога няма да можете да контролирате това, което мислят, говорят или в което вярват другите хора. Но пък нищо не ви пречи да изберете да сте стопанин на собствените си мисли, а следователно и на думите си, които винаги са отражение на вашите мисли. Не бива да забравяте следната градация:

Лиз Бурбо: Седемте правила на емоционалното здраве

 

Внимавайте с мислите си, те стават ваши думи.
Внимавайте с думите си, те стават ваши постъпки. 
Внимавайте с постъпките си, те стават ваши навици. 
Внимавайте с навиците си, те стават ваш характер. 
Внимавайте с характера си, той става ваша съдба!

 

4. Намерете време за пълноценен сън.
Ще е прекрасно, ако преди заспиване потънете във въодушевяващо четене, което ще повиши вибрациите на любов и самоуважение. Ако все пак ви е трудно да заспите заради повишена активност на ума ви, станете и запишете всичко, което минава през главата ви в този момент. Когато отново си легнете, визуализирайте само желанията си, но не и текущите проблеми.

5. Забелязвайте прекрасното.
За да се обкръжите с красота, не е нужно да изхарчите цяло състояние. Разходете се из дома си и оценете колко прекрасен е всеки предмет. Бързо ще се убедите в твърдението: „Красива вещ не винаги означава скъпа вещ“. Станете възприемчиви към красотата. Открийте я дори в изчистените форми на ютията или електрическата крушка. Научете се да я виждате навсякъде.

6. Не възприемайте живота твърде сериозно.
Това означава да се отпуснете, да се смеете повече и да не сте толкова сериозни. Да пуснете това, в което сте се вкопчили, означава да продължите да се чувствате добре, дори когато получените резултати не съответстват на вашите желания. Невъзможно е да контролирате всичко!

7. Не се предавайте.
Помнете, че ако вашето желание не се изпълни, значи ви очаква нещо по-добро. Всичко е за добро. Така че си кажете: „В живота не съществуват провали и грешки, а само опит, който се натрупва и ми помага да опозная себе си.“

Източник: spisanie8.bg

Лиз Бурбо: Седемте правила на емоционалното здраве
Spread the love

You May Also Like

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *